Ett spännande museum för hela familjen, endast 15 minuter från Varberg!

Om Derome Trä och Nostalgimuseum

Trä är mitt liv!

Träindustrin är Sveriges viktigaste exportgren och utvecklingen inom den träbearbetande industrin har varit mycket stor. Själv är jag uppväxt inom träindustrin – min far startade Derome Såg 1946 och tillsammans med mina tre bröder har vi drivit Derome AB fram tills idag då den tredje generationen inom familjen tar över verksamheten.

Har man arbetat med trä i hela sitt liv blir man naturligtvis intresserad av historiken kring träindustrin, och därför har jag i över 30 års tid ägnat alla lediga stunder åt att samla in gamla maskiner och utrustning för att i ett museum kunna visa träbearbetningens utveckling i Sverige.

Museet startade jag 1991 och idag drivs verksamheten av en ideell förening. På museet arbetar idag två heltidsanställda, Amanda och Leo, samt två halvtidsanställda genom Varbergs Föreningsservice, Ulrica och Helena. Genom åren har vi också utvecklat verksamheten med bland annat ett café, en butik och numera också ett helt nytt konferensrum för uthyrning.

En upplevelse för alla åldrar

Vårt mål är alltid att erbjuda våra besökare en rolig och spännande upplevelse, såväl barn som äldre. Hos oss finns något för alla!

Derome Trä och Nostalgimuseum är ett stycke kulturhistoria, lärorikt och spännande för de som inte sysslat med trä, igenkännande för alla som på olika sätt arbetat inom näringsgrenen.

Det är med glädje vi hälsar er välkomna till Derome Trä & Nostalgimuseum, ett unikt och spännande museum där utställningarna spänner från stenåldern fram till våra dagar.

Erling Andersson med personal